FI / EN
X
X
Avokadon muotoinen nojatuoli Tekoäly 09.11.2022 Antero Jokinen Oletko sinä koskaan yrittänyt piirtää avokadon muotoista nojatuolia? En ole minäkään, ja harvempi on. Juuri tämä oli yksi ensimmäisistä kuvitustehtävistä minkä San Franciscolaisen OpenAI-yrityksen tutkijat antoivat luomalleen tekoälylleen tammikuussa 2021.
Mentorointi on kasvua Mentorointi 19.10.2022 Markus Nieminen & Samuel Kautto Markus Nieminen ja Samuel Kautto kertovat kokemuksistaan ja opeistaan Grafian mentoriohjelmasta.
Tekoäly tekijänä Oikeus ja kohtuus 17.10.2022 Mari Lampenius, asianajaja Tekoäly asettaa uusia kysymyksiä myös tekijänoikeuksien suhteen. Mari Lampeniuksen mukaan tekoälyä hyödyntävä teos, jossa luonnollisella henkilöllä on persoonallinen panos teoksen luomisessa, voi saada teossuojan.
Ite tein Kolumni 02.05.2022 Antero Jokinen Vääristynyt ajattelutapa on, että kun ideasta on kerran maksettu, niin tekijöitä ei tarvitse mainita.
Oletko bländinrakentaja? Kolumni 22.12.2021 Antero Jokinen Bländit ovat miltei identtisiä kokonaisuuksia puheentyylissään, visuaalisessa ilmeessään tai vaikkapa kanta-asiakasohjelma-lasautuksissaan. 
Jamais vu!  Kolumni 15.11.2021 Antero Jokinen Onko mahdollista haukotella ja oksentaa samaan aikaan?
Yhdessä Mentorointi 01.10.2021 Katja Makkonen & Päivi Häikiö Grafian mentorointiohjelman yhdistämät Päivi Häikiö ja Katja Makkonen löysivät mentorointiohjelmassa sielunkumppanin ja ammatillisen tuen. Mentoroinnissa jaetaan ja kasvetaan yhdessä.
A prayer for technologies. A prayer for bodies. Grafia-lehti 2/21 18.06.2021 Robynn McPherson How long can a body work like this? Awkward positions. Harder. Better. Faster. Limitless. Who can work like this? Can I heal my relationship with computer technology?
Luonnonvalinta  Kolumni 15.04.2021 Antero Jokinen ”En osta kierrätys-wc-paperia, koska kierrätyskuitu on todella pahan tuntuista pyllylle. Lisäksi keltainen väri etoo ja tulee tunne, että paperiin on pissattu jo tehtaalla.” 
Kosketa tämän sivun alalaitaa ladataksesi lisää tekstiä Kolumni 12.01.2021 Antero Jokinen Onko koukuttamissuunnittelu luovan suunnittelun antiteesi? Luova suunnittelu etsii alituisesti uusia keinoja kutkuttaa katselijan tai käyttäjän aivoja – ja näin saavuttaa yleisönsä sympatiat tai lompakot.
Dialogissa Grafia-lehti 3/20 17.12.2020 Roosa Pohjalainen Teatterifestivaali Baltic Circle antaa suunnittelijoille vapaat kädet ja toivoo, että visuaalinen ilme on itsessään taideteos.
Maailma ilman Swooshia, Igonia ja Kyröä.  Kolumni 04.11.2020 Antero Jokinen Menestykset ovat kytketty tapahtumien ketjuun: Oikeaan aikaan, paikkaan ja usein siihen oikeaan asiakkaaseen. On turha ajatella ’miksen minä keksinyt tuota’ kun voi keksiä muuta. 
Creative Incubator Vienna 2020 ADC*E 04.06.2020 Sofia Nissilä At the beginning of March, I took part in the Creative Incubator program organized by PI School and ADC*E. This program spans three countries and three cities across the European continent.
Force Majeure Tekijänoikeus ja sopimukset 07.05.2020 Emmi Kauppala & Jussi Kalliala Sopimusten sitovuus voi väistyä niin sanotun ylivoimaisen esteen vuoksi riippumatta siitä, onko asiasta sovittu erikseen osapuolten välisessä sopimuksessa vai ei.
Halutaan: UX-suunnittelija Grafia-lehti 1/20 25.03.2020 Marko Ylitalo Graafisten suunnittelijoiden työnkuva mullistuu, kun heiltä yhä useammin vaaditaan kokonaisvaltaista käyttökokemusosaamista.
Best of Oikeus & kohtuus Tekijänoikeus ja sopimukset 03.09.2019 Mari Lampenius Grafian asianajaja Mari Lampenius on koonnut lainopillisen selviytymispaketin Grafia-lehden Oikeus & kohtuus -palstalla vuosien varrella käsitellyistä keskeisimmistä tekijänoikeuteen ja sopimiseen liittyvistä aiheista.
Leivästä ja tekstistä Grafia 85 05.05.2018 Katja Ojala Designmuseon Galleriassa esillä olevan Grafian 85-vuotisjuhlanäyttelyn Lorem ipsum – Puhetta graafisesta suunnittelusta kuraattorit Arja Karhumaa ja Kiia Beilinson, sekä toinen näyttelyn arkkitehdeista, Johannes Nieminen, avaavat näyttelyn viestiä ja tekoprosessia.