FI / EN
X
X

Vuoden Graafikko Vilunki 3000

Tiedote 31.1.2017

Grafian Vuoden Graafikko 2017 on Mikko ”Vilunki” Viljakainen. Alakulttuurivaikuttaja Vilunki 3000 on töidensä takana useille tuntematon. Vuoden Graafikkoa juhlistetaan keväisillä Hallufestillä.

Mikko Viljakainen (s. 1973) eli Vilunki 3000 on renessanssinero, joka työskentelee paitsi graafisena suunnittelija ja kuvittajana, myös muusikkona, dj:nä ja taiteilijana. Vilunki 3000 on taustavaikuttaja, jonka työt ovat tekijäänsä tunnetumpia ja näkyvämpiä.

Vilunki 3000 toimii marginaalissa: vaihtoehtokulttuurin monitoimimies on suunnitellut reilun parinkymmenen vuoden aikana paljon levynkansia, klubijulisteita, flyereita jne. Esimerkiksi Kuudes Aisti -festivaalin ilme oli hänen suunnittelemansa ja kesällä 2016 Vilunki oli mukana Mäntän kuvataideviikkojen ohjelmassa installaatiollaan Pub Hallukarvinen & Divari Gulliverin matkat

Vuoden Graafikko -toimikunta perustelee valintaa mm. seuraavasti: ”Vilunki 3000 on itseoppinut rappioromanttisen kuvantekemisen artesaani, jolla on ilmiömäinen kyky luoda nostalgisia ja silti ajankohtaisia, loputtoman kiinnostavia visuaalisia maailmoja. Vilungin pettämätön tyylitaju (vai pitäisikö sanoa tyylittömyydentaju?) sekä mauttomuuden rajapinnalla estottomasti flirttaileva tapa yhdistää ja luoda typografiaa ja kuvia on virtuoosimaista.”

Toimikuntaan kuuluivat Pekka Toivonen (Vuoden Graafikko 2016), Kiia Beilinson, Lauri Borén, Marjo Granlund ja Mega Maunula.

Vilunki 3000 juhlistaa Vuoden Graafikko -titteliään Hallufest-tapahtumalla, jonka aloittaa Elokuvateatteri Rivierassa ke 1.2.2017 klo 20.30– järjestettävä lyhytelokuvanäytös. Siellä juhlitaan Vilungin dj-alter egon DJ Candle In The Windin uuden musiikkivideon ”Working for the working man” valmistumista. Tervetuloa!

 

Vuoden Graafikon 2017 terveiset:

EHTIIKÖ JULISTE VARMASTI PAINOON ENNEN FESTARIA?!?

Tähän kysymykseen yrittää vastata Vilunki 3000 kun Hallufest-cityfestivaali aloittaa kevään ohjelman! Ennen (Vilungin) Galleria Pub Hallukarvisen avaamisjuhlaa juhlitaan iloisilla Hallufesteillä ympäri Hesaa ja muita kaupunkeja. Hallufest Grand Premier Opening Gala järjestetään ensikerran Elokuvateatteri Rivierassa ke 1.2.2017 klo 20. Siellä juhlitaan muun muassa DJ Candle In The Windin uuden musavideon ”Working for the working man” valmistumista ja iltaa jatketaan elävillä esiintyjillä! Festarin julisteesta voitte tiirailla yksityiskohtia. Seuraavan kerran cityfestivaali Hallufest jatkaa muissa Hesan ykkösmestoissa, listalla mm. Sir Oliver, Putte’s sekä tietysti Galleria Pub Hallukarvinen avajaisjuhlineen. Lisätkää Hallufest kevään ohjelmistoonne!

X Sulje