FI / EN
X
X

Vuoden Graafikko 2014 Anna Ahonen ja Katariina Lamberg

Uutinen 7.2.2014

Vuoden Graafikko 2014 -palkinnon saajat Anna Ahonen ja Katariina Lamberg ovat hyviä esimerkkejä rohkeudesta ja osaamisesta graafisen suunnittelun alalla. Duon vuonna 2006 perustama yritys Ahonen & Lamberg toimii Pariisista käsin ja asiakaskunta on laaja muotisuunnittelijoista lehtitaloihin ja muusikoihin.

Kokonaiskonseptointi on Ahonen & Lambergilla hallussa. He taitavat visuaalisen viestinnän monia osa-alueita julkaisugrafiikasta tilasuunnitteluun, visuaalisista ilmeistä vaateprintteihin ja ovat työskennelleet monien kansainvälisten yritysten kanssa Lacostesta Dieseliin.

Vuoden Graafikko -työryhmän mukaan valinta on myös kannanotto siitä, että linjakas ja omannäköinen työ on aina upea saavutus. Se on monesti vaikeampaa saada aikaan kuin miltä päällepäin näyttää. Anna Ahosen ja Katariina Lambergin suunnittelu on harkittua ja tyylikästä. Ensivaikutelmaltaan suunnittelu ei ole radikaalisti uutta, mutta kun töihin perehtyy lähemmin löytää monia hienoja huippuunsa viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Grafia ry:n Vuoden Graafikko -palkinto jaetaan vuosittain ansiokkaasta ja tuloksellisesta työskentelystä graafisen suunnittelun alueella tai muusta toiminnasta suomalaisen graafisen suunnittelun tason ja arvostuksen kohottamiseksi. Vuoden 2014 työryhmään kuuluivat Marjatta Itkonen, Antero Jokinen, Markus Nieminen, Janine Rewell ja Kasper Strömman.

Vuoden Graafikko palkitaan yhdessä Ornamon kanssa järjestettävän Muotoilijat’14 – Kilpailukykyinen muoto -seminaarin yhteydessä 7.2. klo 15 Bio Rexissä Lasipalatsissa. Ornamo ja Grafia palkitsevat vuosittain kuusi henkilöä, joiden työ edustaa kiinnostavaa ja korkeatasoista nykymuotoilua. Palkitut esitellään yhteisessä Muotoilijat´14 -julkaisussa.

Katso kaikki Muotoilijat '14 -palkitut täältä.

ahonenandlamberg.com

X Sulje