FI / EN
X
X

Rudolf Koivu -palkinto 2017 Sanna Manderille

Uutinen 26.10.2017

Grafian jakama 10 000 euron Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirja-kuvituspalkinto on myönnetty Sanna Manderille kuvituksesta kirjassa Avain hukassa / Nyckelknipan. Kirjan käsikirjoitus on Manderin ja sen on julkaissut Schildts & Söderströms. Palkinto jaettiin Helsingin kirjamessuilla torstaina 26.10. 

Tuomaristo kuvaa Sanna Manderin kuvitusta visuaaliseksi herkuksi, joka erottui selvästi kilpakumppaneistaan. Tuomariston mukaan kuvitustyyli kumartaa menneille vuosikymmenille, mutta on silti samalla tuore ja kiinni tässä ajassa. Kirja on kaunis ja viimeistelty kokonaisuus. ”Manderin kuvitusmaailma on täyteläinen, eheä ja persoonallinen. Hänen hahmonsa ovat kiinnostavia, humoristisia, ja kuvituksissa on oivallusta joka kiinnostaa niin lasta kuin aikuistakin. Kirja on rakennettu ja rytmitetty selkeästi, ja se kuvittaa nykyajan ihmistä osuvasti. Kirjan aukeamat ovat lukuisista yksityiskohdista huolimatta levollisia, ja murrettu, mutta heleä värimaailma on kaunis.”

Rudolf Koivu -palkinnosta kisasi tällä kertaa 82 teosta, joista tuomaristo valitsi ensin kymmenen kärkeen seuraavat teokset. Kärkikymmenikköön ylsivät seuraavat teokset, jotka ovat esillä viikonloppuna 27.–29.10. Finlandia-talossa Lasten Kirjamessujen yhteydessä:

Djur som ingen sett utom vi, kuvitus Linda Bondestam

Tippukivitapaus, kuvitus Erika Kallasmaa

Yö – kirja unesta ja pimeän salaisuuksista, kuvitus Satu Kontinen

Vildare, värre, smilodon, kuvitus Jenny Lucander

Piano karkaa, kuvitus Marika Maijala

Avain hukassa / Nyckelknipan, kuvitus Sanna Mander

Tuhat ja yksi otusta, kuvitus Laura Merz

Ava ja oikukas trumpetti, kuvitus Aino-Maija Metsola

Mur, eli karhu, kuvitus Anne Vasko

Koira nimeltä kissa, kuvitus Elina Warsta

Rudolf Koivu -palkinnon tuomaristoon kuuluivat vuonna 2017 Satu Kettunen, Päivi Heikkilä-Halttunen, Andrei Huhtala, Linda Linko ja Anja Reponen.

Grafia ry jakaa Rudolf Koivu -palkinnon joka toinen vuosi parhaasta lasten- tai nuortenkirjakuvituksesta. Rudolf Koivu -palkintoa alettiin jakaa Grafian perustajiin kuuluneen kuvittaja Rudolf Koivun elämäntyön kunniaksi jo vuonna 1949.

X Sulje