FI / EN
X
X

Lotta Niemisen näyttely HDW:llä

Näyttely 28.8.2019

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Nieminen irrottaa suunnittelemansa tuotteet totutusta käyttöympäristöstään osaksi värien, muotojen ja tyhjän tilan välisiä suhteita tutkivaa installaatiota. Näyttely on esillä Helsinki Design Weekin aikana 6.–15.9. Erottaja 2:ssa.

Grafian valitsema Vuoden Graafikko 2019, graafinen suunnittelija, AD ja kuvittaja Lotta Nieminen on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista suunnittelijoista. Nieminen on työskennellyt merkittäville muoti- ja life style -brändeille New Yorkissa, ja nyttemmin Pariisissa.

Lotta Niemisen Töitä, jne. -näyttely nähtiin maaliskuussa muutaman päivän ajan Designmuseossa ja on nyt osa Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikan Erottaja 2 :n ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week järjestetään 5.– 15.9.2019.

Näyttelyssä on esillä Lotta Niemisen suunnittelemaa visuaalista viestintää viime vuosilta: visuaalisia ilmeitä, julkaisusuunnittelua ja pakkauksia, sekä töiden visuaalisia teemoja toistavia väripintoja ja muotoja.

Lotta Nieminen (s. 1986) on laaja-alainen osaaja, jonka repertuaari luovana kumppanina ulottuu brändäyksestä ja visuaalisista identiteeteistä julkaisuihin ja digitaalisiin sovelluksiin. Aalto-yliopistossa ja Rhode Island School of Designissa opiskellut Nieminen perusti oman suunnittelustudionsa New Yorkiin vuonna 2012, josta siirtyi tänä vuonna Pariisiin. Nieminen työskentelee useiden eri muoti-, media- ja lifestyle-yritysten kanssa. Asiakaskuntaan kuuluvat mm. Bvlgari, Hermès, Google, Facebook, New York Times ja Marimekko.

Lotta Niemisen Töitä, jne. -näyttely on avoinna Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikan Erottaja 2:n viidennessä kerroksessa 6.–15.9.2019 klo 11–19 joka päivä (ma 9.9. suljettu).

Tapahtumasivu

 

Kuva: Jonne Sippola

X Sulje