FI / EN
X
X

Granström jättää Grafian puheenjohtajuuden Antero Jokiselle

Tiedote 1.11.2012

Kuusi vuotta visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia ry:n hallituksessa toimineen Jon ”Oski” Granströmin puheenjohtajuuskausi päättyy vuoden vaihteessa.

30.10.2012 pidetyssä syyskokouksessa valittiin Grafialle uusi puheenjohtaja, 358-toimiston luova johtaja, AD Antero Jokinen. Jokisella on kolmentoista vuoden kokemus graafisesta suunnittelusta, ja mainonnan ja markkinoinnin suunnnittelusta Suomessa, Hollannissa ja USA:ssa. Vuonna 2008 Antero Jokinen oli mukana perustamassa 358 toimistoa, jonka isoimpia asiakkaita ovat Metsä Tissue, Sanoma, Nelonen Media, Tjäreborg ja Hartwall.

Jon Granströmin viisivuotinen puheenjohtajuusaika 2007–2012 on ollut aktiivista. Jäsenmäärä on noussut lähes parilla sadalla ollen tällä hetkellä 1003. Jon Granström jättää tehtävänsä haikeana, mutta hyvillä mielin: ”Kuusi vuotta lienee riittävästi. Jatkan muita hallitustehtäviä sekä harrastan edelleen graafista suunnittelua ja markkinointiviestintää”, toteaa Granström.

Visuaalisen viestinnän ala on muuttunut viidessä vuodessa radikaalisti: mainostoimistot ja printtimediat painiskelevat rakennemurroksen kourissa ja uudet toimijat, kuten designtoimistot ovat astuneet kentälle yhä vahvemmin. Myös freelancereiden määrä on kasvanut visuaalisen viestinnän eri alueilla.

Granströmin aikana Grafia on pyrkinyt vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin mm. uusimalla kolme vuotta sitten Vuoden Huiput -kilpailun sarjajaon jakamalla kilpailun pääsarjat kahteen: markkinointiviestintään ja muotoiluun.

Vuosi sitten alkanut Grafian strategiatyö pyrkii myös osaltaan vastaamaan ajankohtaisiin ja odotettavissa oleviin haasteisiin. Grafian vuoteen 2018 tähtäävä strategia julkistetaan loppuvuodesta. Järjestön johdossa on luvassa muitakin muutoksia kun yli kymmenen vuotta Grafiaa luotsannut toiminnanjohtaja Marita Sandelin jää vuoden lopussa eläkkeelle. Uuden toiminnanjohtajan rekrytointiprosessi on parhaillaan käynnissä.

Grafia ry on visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö, johon kuuluu yli 1000 jäsentä. 1933 perustettu järjestö edistää suomalaisen visuaalisen viestinnän arvostusta sekä jäsentensä ammatillisia, oikeudellisia ja taloudellisia etuja. Grafia järjestää luovan suunnittelun merkittävintä suomalaista kilpailua, Vuoden Huippuja.

X Sulje