FI / EN
X
X

Grafialle Kriittisen suunnittelun kilta

Uutinen 14.9.2017

Grafian yhteyteen on perustettu Kriittisen suunnittelun kilta. Perustajat kokevat  Suomen suunnittelukentältä puuttuvan kriittisen suunnittelun keskustelun, käytännön ja perinteen. Killan avulla he haluavat luoda yhteisön, jonka toiminnan kautta kriittisestä suunnittelusta kiinnostuneet alan ammattilaiset ja opiskelijat löytävät toisensa, aktivoituvat ja luovat yhdessä kriittisen suunnittelun käytäntöä ja keskustelua Suomeen.

Kiltatoiminta on tarkoitettu lähtökohtaisesti kaikille graafisen suunnittelun, visuaalisen viestinnän ja muotoilun parissa toimiville tekijöille ja opiskelijoille, jotka ovat valmiita kyseenalaistamaan omaa ammatillista tekemistään suhteessa muihin yhteiskunnan ja maailman ilmiöihin.

Kriittisen suunnittelun killan tavoitteena on toimia alustana keskustelunavauksille sekä aloitteille, jotka edistävät kriittistä diskurssia suunnittelukentällä. Kilta pyrkii toiminnallaan luomaan uudenlaisia yhteisöllisyyden mahdollisuuksia suunnittelijoiden välille sekä rikkomaan vallitsevia kilpailuasetelmia ammattikuntien sisällä. Killan tavoitteena on kannustaa suunnittelijoita keksimään vaihtoehtoisia tulkintoja suunnittelun määritelmälle, ajattelemaan uudelleen omaa työnkuvaansa, haastamaan perinteistä muotoilukoulutusta sekä toimimaan aktiivisesti yhdessä.

Kriittisen suunnittelun kilta pyrkii järjestämään toimintansa mahdollisimman hierarkiattomasti ja fasilitoimaan jäsenilleen mahdollisuuksia järjestää toimintaa ja avauksia monialaisesti kriittisen suunnittelun eri osa-alueilla ympäri Suomea, mahdollisuuksien mukaan myös ulkomailla. Killan toiminta järjestyy muun muassa erilaisten lukupiirien, työpajojen, luentojen, tapahtumien, retkien, juhlien, julkaisutoiminnan ja näyttelyiden muodossa. Kilta sitoutuu intersektionaalisuuteen eikä siten suvaitse toiminnassaan syrjintää tai eriarvoistamista.

Kriittisen suunnittelun killan jäseniksi voivat liittyä kriittisestä suunnittelusta kiinnostuneet Grafian jäsenet. Ajankohtaisista asioista tiedotamme postituslistan kautta, jonne voi liittyä kuka tahansa.

Kiinnostuitko?

Killan ensimmäinen vapaamuotoinen kokoontuminen on Grafian toimistossa keskiviikkona 11.10.2017 klo 18–20. Kaikki toiminnasta kiinnsotuneet ovat tervetulleita kokoukseen. Ensimmäisessä kokouksessa pyritään määrittelemään killan toiminnalle yhteiset arvot ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017–2018.

Olen Grafian jäsen ja kiinnostunut Kriittisen suunnittelun killan jäsenyydestä.

Lähetä lyhyt ja vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen kriittisensuunnittelunkilta@gmail.com.

Mainitse miksi olet kiinnostunut jäsenyydestä sekä liitä viestiin yhteystietosi.


En ole grafian jäsen, mutta olen kiinnostunut Kriittisen suunnittelun killan toiminnasta.

Hae Grafian jäsenyyttä tai ilmoittaudu kriittisen suunnittelun killan postituslistalle .

 

I don’t speak Finnish, but I am interested in joining the Critical Design Guild.

Please contact us at kriittisensuunnittelunkilta@gmail.com.

 

Yhteystiedot: kriittisensuunnittelunkilta@gmail.com

X Sulje