Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT

Nuorten julkkisaiheisen karikatyyrikisan 2014 tulokset
Toisen kerran järjestetyn kilpailun palkittujen piirrosten aiheina olivat Sofi Oksanen, Timo Soini ja Teemu Selänne.

Valtakunnalliseen nuorten piirtäjien julkkiskarikatyyrikilpailuun lähetettiin yhteensä 104 kilpailutyötä. Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT (Grafia ry) järjesti kilpailun nyt toista kertaa. Raati Kimmo Pälikkö, Teppo Järvi ja Teuvo Salminen valitsi piirrosten joukosta kolme palkintotyötä ja kolme kunniamainintaa. Näiden lisäksi raati valitsi 14 parasta karikatyyriä, jotka ovat palkittujen lisäksi esillä näyttelyssä.

”Työt olivat yllättävän hyviä, kun ottaa huomioon, että moni nuori piirsi vasta ensimmäistä karikatyyriään. Kilpailun parhaiden piirrosten taso oli jo erittäin korkea, kuten kolme parhaiksi valittua osoittavat", kertoo kilpailutöitä arvoineen raadin jäsen Teuvo Salminen.

Kilpailua varten laadittiin uutta oppimateriaalia karikatyyripiirtämisestä. Tarkoitus on antaa nuorille ohjeita ja opetusta karikatyyrien piirtämisessä ja löytää lupaavia kykyjä.

Palkitut
1. palkinto Elli Horelli, Tyryn koulu, Valkeakoski
2. palkinto Meri Toivanen, Kajaanin lukio
3. palkinto Terhi Mikkonen, Kainuun ammattiopisto

Palkitut saavat taidetarvikepaketit taidetarvikkeiden maahantuoja Hanart Oyltä.

Kunniamaininnat
Jutta Mikola, Kosken seudun yläaste
Sini Salo, Kainuun ammattiopisto
Mona Pellikka, Maijamäen koulu, Raisio

Näyttelyyn valittiin lisäksi seuraavien piirtäjien työt
Elli Rahkonen, Essi Tarkiainen, Pihla Piirainen, Aleksiina Vesterbacka, Jere Sivonen,  Saara Sahlström, Veera Mäenpää, Emma Viitanen, Kirsi Järvilehto, Jussi Kärnä, Taru Aherikko, Emmi Happo, Heidi Heikkinen, Katri Peltonen

Nuorten piirtäjien julkkiskarikatyyrinäyttelyn avajaiset 19.7. klo 18.
Tilaisuudessa jaetaan kilpailun palkinnot.
Näyttely on avoinna 19.7.–31.8. joka päivä klo 9-17
Julkkis-Galleria, Kauppakatu 11, 26100 Rauma

Tutustu myös kilpailun Facebook-sivustoon.

---

 

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT perustettiin vuonna 2009 ja se toimii Grafia ry:n yhteydessä. Killan päätehtävä on edistää jäseniensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan toimintaedellytyksiä, tunnettuutta ja arvostusta. Kilta järjestää myös kilpailuja ja koulutusta. Lue lisää Skarppien toiminnasta.