FI / EN

Etuja jäsenille

-Grafian apurahat: kohdeapurahat, koulutusapurahat ja artikkeliapurahat
-Grafia-lehti, ilmestyy 4 kertaa vuodessa
-Neuvoja tekijänoikeuksia koskevissa asioissa
-Tarvittaessa tekijänoikeusjuristin apua (500 € asti)
-Graafikon tuoreet eväät -opas ilmaiseksi
-Oma profiili Grafian sivustolla
-Jäsenkoulutusta

Grafian jäsenten henkilökohtaista jäsenkorttia vastaan myönnetään useita alennuksia ja etuisuuksia. Lisäksi jäsenet saavat alennuksia Grafian järjestämistä tapahtumista ja julkaisemista kirjoista sekä Vuoden Huippujen kilpailumaksuista.

Muut edut:

Aalto ARTS Books
-20 % alennus

Adessin & Private Case Shop
-10 % alennus.

Amos Andersonin taidemuseo
Pääsylippu 5€ (norm. 10 €)

Corellia: Adoben virallinen koulutuskumppani
–20% jäsenetu alennus julkisen koulutuskalenterin koulutuksista

Designmuseo
Pääsylippu 5 € (norm. 10 €)

Taiteilijatarvikekauppa Diverse

- 10 % alennus 

Finnish Design Shop
-10 % alennus toimii alennuskoodilla, jonka saat osoitteesta: grafia@grafia.fi

-Intrum Justitia
Palvelupaketti 95 € vuosi (norm. 195 €). Lisätietoja osoitteesta: grafia@grafia.fi

Modeo
-15 % alennus

Papershop
-15 % alennus

Suomen valokuvataiteen museo
Vuosikortti 8,5 € (norm. 20 €)

Taiteilijatarvikevälitys
-15 % alennus

Taidehalli
Vuosikortti 14 € (norm. 35 €)
Vapaa pääsy kaikkiin Taidehallin näyttelyihin 12 kk:n ajan kortin ostamisesta.

Tempera
-15 % alennus

Turun taidemuseo
Museon vuosikortti 20 € (norm. 25 €). Vuosikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Turun taidemuseon näyttelyihin ja tapahtumiin vuoden ajan aloituspäivämäärästä.

VihreäOmena
180 päivän KäyttöturvaPlus-takuupalvelu veloituksetta tilauksen yhteydessä (norm. 90 pv)

 

Hae jäseneksi

Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä visuaalisen markkinointiviestinnän ja visuaalisen muotoilun alalla toimivia ammattilaisia ja opiskelijoita. Varsinaista- tai juniorijäsenyyttä haetaan riippuen koulutuksesta ja työkokemuksesta.

Ammattilaisuus määritellään siten, että henkilö osoittaa ammattitaitonsa Grafian hallituksen hyväksymin työnäyttein. Juniorijäseneksi voidaan hyväksyä korkeakoulussa, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa alan tutkintoa suorittava henkilö. Juniorijäsenyys on voimassa myöntämishetkestä lähtien viisi vuotta, minkä jälkeen asianomainen hyväksytään varsinaiseksi jäseneksi.

Seuraavissa oppilaitoksissa visuaalisen viestinnän alaa opiskelevat voivat hakea Grafian juniorijäsenyyttä:

  • Aalto-yliopisto
  • Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
  • Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti
  • Lapin yliopisto
  • Metropolia
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Yrkeshögskolan Novia, Pietarsaari

Juniorijäsenyyttä voivat lisäksi hakea arvostetuissa ulkomaisissa korkeakouluissa opiskelevat Suomen kansalaiset. Hakemukseen tulee liittää kattava portfolio.

Varsinainen jäsenyys maksaa vuodessa 120 euroa ja juniorijäsenyys 60 euroa. Kerran kuukaudessa kokoontuva Grafian hallitus käsittelee saapuneet jäsenhakemukset. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Sähköiseen jäsenhakukaavakkeeseen pääset tästä.

Kannatusjäsenet

Grafian toimintaa voi tukea kannatusjäsenyydellä. Kannatusjäsenmaksu yhteisöille ja yrityksille on 1  000 euroa. Kannatusjäsenet saavat kutsut Grafian näyttelyihin, Grafia-lehden sekä Vuoden Huiput -vuosikirjan.

Kannatusjäsenmaksu yksityisille henkilöille on 60 euroa. Henkilökannatusjäsenet saavat kutsut Grafian näyttelyihin ja Grafia-lehden.

Lisätietoja: grafia@grafia.fi

 

Grafian apurahat

Kohdeapurahahaku

Grafian kohdeapurahahaku alkaa vuosittain kesäkuun lopussa ja jatkuu elokuun loppuun. Kohdeapurahat myönnetään apurahoina tai avustuksina tiettyjen työsuunnitelmien toteuttamiseen, työkustannusten korvaamiseen, näyttely- tai julkistamiskustannuksiin tai visuaalisen viestinnän alaan liittyvään tutkimustyöhön. Apurahoja saavien hankkeiden tulee edistää graafista suunnittelua. Pääpaino on tuotannollisten projektien tukemisessa. Laite- ja ohjelmistohankintoihin myönnetään tukea vain erikoistapauksissa. Hankkeiden tulee olla toteuttamiskelpoisia.

Kohdeapurahat rahoitetaan Kopiostolta saatavista valokopiointikorvauksista. Grafian jäsenyys apurahahaussa ei ole välttämätöntä, jos hanke on Grafian näkökulmasta arvokas. Sen sijaan hakijalta edellytetään, että hän on luovuttanut Kopiosto-valtakirjan Grafialle.

Kohdeapuraha voidaan myöntää myös työryhmälle. Tällöin hakijana on työryhmän vastuuhenkilö. Työryhmän jäsenet on ilmoitettava hakemuksessa. Apuraha voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle korkeintaan joka toinen vuosi. Etusija annetaan luovan suorituskykynsä jo osoittaneille ammatinharjoittajille.

Hakemus täytetään sähköisesti täällä, sitä ei tarvitse tulostaa ja postittaa.

Artikkeliapuraha

Artikkeliapurahaan ovat oikeutettuja Grafian jäsenet, myös hallituksen jäsenet. Artikkeliapurahoja jaetaan 4 kappaletta vuodessa.

Apurahaa myönnetään vapaasanaisen hakemuksen ja siihen liitetyn matkasuunnitelman ja tekstinäytteen perusteella tuleviin matkoihin. Apurahoja jaettaessa suositaan mielenkiintoisten alaan liittyvien henkilöiden haastatteluja tai tietyn teeman ympärille rakennettuja juttuja. Eurooppaan suuntautuviin juttumatkoihin myönnetään maksimissaan 500 euroa ja muihin maihin 800–1000 euroa.

Hakemuksen voi lähettää osoitteeseen: grafia[at]grafia.fi. Grafian artikkeliapurahan tarkoitus on innostaa Grafian jäseniä kirjoittamaan oman alansa ulkomaisista ihmisistä ja ilmiöistä Grafia-lehteen tai Grafian blogiin.

Lataa hakemus

Apurahoja koulutukseen

Grafian jäsenet voivat hakea apurahaa kurssi- ja konferenssimaksuihin lähettämällä vapaasanaisen anomuksen Grafian hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi. Kurssiapurahat ovat kooltaan korkeintaan 200 euroa ja niitä voi hakea pitkin vuotta. Koulutusapurahaa tulee hakea pääsääntöisesti ennen koulutuksen alkamista, viimeistään kuitenkin kuukauden kuluessa koulutuksen päättymisestä. Apuraha myönnetään samalle hakijalle vain kerran vuodessa.

Lataa hakemus

Apurahan tilitys

Käytä kohdeapurahan tilittämiseen seuraavaa lomaketta.